Economie

Panică în rândul importatorilor ruși. Magazinele rămân goale

Din cauza fluctuațiilor cursului valutar, furnizorii străini refuză să livreze stocurile de produse în Rusia fără să primească achitarea sută la sută. Cei mai afectați vor fi importatorii de haine. „Proprietarii magazinelor de haine și încălțăminte scumpă au cumpărat doar 15% din asortiment pentru sezonul de vară. Maganizele vor fi pustii. Importatorii sunt nevoiți să scoată din buzunat bani cash, ceea ce le agravează situația financiară. Asta nu s-a mai întâmplat de la mijlocul anilor 90”, declară reprezentantul unei bănci europene din Moscova.   

Până și furnizorii din Crimeea nu vor să livreze produse fără ca nota să fie achitată din timp. În cazul livrărilor de mere ș pere din Crimeea, producătorii cer 70-90% din plăți. 

„Importatorii de produse alimentare dau faliment în fiecare zi în Sankt-Petersburg. Cel mai mare depozit al nostru de pe str. Sofiiska este gol. Orice produs e deficitar. Din cauza asta au crescut prețurile”, a declarat reprezentantul rețelei de magazine ale companiei NovFrut Andrei Krasnianski. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *