Bună Dimineața

Panică într-un colegiu din Chișinău: trei fete s-au îmbolnăvit de tuberculoză și nimeni nu întreprinde nimic

Cu toate acestea, conducerea instituției le recomandă studenților să nu facă panică, ci să se alimenteze corect și să aibă grijă de igienă. 

„În luna noiembrie 2012, o colegă de grupă s-a îmbolnăvit de tuberculoză de formă deschisă. Aceasta a fost internată la spital timp de două luni și ulterior a revenit la ore. În luna mai a anului curent, o altă colegă s-a îmbolnăvit de aceeași maladie și încă nu a revenit la ore. Aceste cazuri nu ne-au îngrijorat atât de mult până când, luni 23 septembrie curent, încă o colegă de grupă la fel s-a îmbolnăvit de tuberculoză și iarăși de formă deschisă”, povestește îngrijorată o studentă de la Colegiul privat „Mondostud-Art” din capitală.

Tânăra mai subliniază că după toate aceste cazuri grupul de studenți a mers la directorul liceului și i-a solicitat să se ia măsuri de profilaxie și să sesizeze instituțiile responsabile, care ar putea să identifice focarul de îmbolnăviri. Spre mirarea lor, directorul nu a întreprins nicio măsură în acest sens.

„Am mers tot grupul la un centru privat de medicină, unde am trecut un control medical pentru a ne asigura că nu suntem și noi bolnavi. Acolo medicii ne-au sugerat că nu este exclus ca focarul de infecție să fie chiar un profesor”, spune studenta care n-a dorit să-și facă publică identitatea.

Sursa relatează că în legătură cu aceste cazuri de îmbolnăvire, mai mulți tineri nu frecventează orele pentru că nu doresc să se expună riscului. Însă conducerea colegiului îi amenință că vor fi exmatriculați. Mai mult, la cantină se lucrează într-un regim normal.

La colegiul „Mondostud-Art” din Chișinău studiază aproximativ 800 de studenți.

Eu îi înțeleg foarte bine pe acești studenți. Dacă există măcar o posibilitate dintr-o mie ca focarul de infecție să fie un lucrător al colegiului, acesta trebuie verificat. La noi în societate nimeni nu ridică un deget până cineva nu moare, după care se discută despre ce se putea de întreprins pentru a preveni aceasta.

Acum sper că administrația colegiului va lua în seamă spusele unei tinere care nu mai știe ce să facă și la cine să se adreseze. Iar instituțiile responsabile se vor autosesiza în legătură cu aceste trei cazuri și vor întreprinde măsurile corespunzătoare.

TIMPUL va urmări cazul și va reveni cu mai multe detalii în zilele următoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *