CSI / Rusia

Panică la Kremlin! Rusia anunță lucrări de fortificații în Crimeea, în urma retragerii rușilor din Herson

Vineri, 18 noimebrie, Rusia a anunțat că efectuează lucrări de fortificare în Peninsula ucraineană Crimeea, pe care a anexat-o ilegal în 2014, în urma unei replieri a armatei ruse regiunea ucraineană vecină Herson din calea unei contraofensive a Kievului, relatează AFP și News.

”Lucrări de fortificare se efectuează sub controlul meu pe teritoriul Crimeei, pentru a garanta securitatea locuitorilor” regiunii, anunţă guvernatorul instalat de Moscova după anexarea peinusulei ucrainene, Serghei Aksionov.

De asemenea, acesta subliniază că securitatea Crimeei ”implică în principal măsuri de implementat în regiunea Herson”, situată imediat în vecinătatea peninsulei, în sudul Ucrainei.

Aksionov face acest anunţ după ce ocupanții ruși s-au retras săptămâna trecută, umilită, fără să poată opri o contraofensivă a armatei ucrainene.

Replierea militarilor ruşi care au abandonat capitala regiunii cu acelaşi nume le-a permis forţelor Kievului să-şi aducă tunurile mai aproape de Crimeea – ţinta mai multor atacuri în ultimele luni.

În octombrie, Podul Crimeea, care leagă peninsula de teritoriul rus, a fost parţial distrus într-un atac atribuit de către Moscova Ucrainei, cu un camion-capacană.

De asemenea, și alte atacuri i-au fost imputate armatei ucrainene ce au vizat în Crimeea Flota rusă la Marea Neagră, la Sevastopol, dar şi mai multe infrastructuri militare ruse din peninsula ucraineană anexată.

Moscova consideră că Crimeea, anexată în 2014, face parte din Rusia, o revendicare nerecunoscută de către comunitatea internaţională.

Kievul subliniază că vrea să-şi recucerească peninsula.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *