Actualitate

PANICĂ la nivel internațional. Preț record la petrol

Cotația de referință internațională a urcat până la 71,33 dolari / baril la ora 14:55 EST (18:55 GMT), marcând cel mai înalt nivel din 3 decembrie 2014, conform datelor oficiale.

Și cotația de referință americană West Texas Intermediate (WTI) a crescut până la 65,86 dolari / baril la ora 15:15 EST (19:15 GMT) – fiind cel mai înalt nivel din 27 martie.

Odată cu creșterea tensiunilor din Siria, Orientul Mijlociu a redevenit centrul atenției pentru investitorii care au început să cumpere masiv pe piața globală a petrolului.

În plus, posibila acțiune militară a S.U.A. și a Arabiei Saudite în Siria creează un risc ridicat pentru siguranța producției și a exportului de țiței din regiune și regat, ceea ce ar putea menține o presiune ascendentă asupra prețurilor la țiței, avertizează experții.

Între timp, posibilitatea unui război comercial dintre SUA și China a scăzut după anunțul conciliator al președintelui chinez Xi Jinping. Acest lucru a dus la scăderea îngrijorărilor potrivit cărora cererea de petrol din ambele țări ar putea avea de suferit ca urmare a unui potențial război comercial.

Cotația de referință Brent a crescut cu 3,5% marți, în timp ce WTI a câștigat 3,4%.

Sursa: evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *