Externe

Papa Francisc a apărut pentru prima dată în public într-un scaun cu rotile. Care este motivul?

Joi, Papa Francisc a apărut în public într-un scaun cu rotile, pentru prima dată de când durerile la genunchi s-au agravat.

Durerile la genunchi îi limitează capacitatea de a umbla, motiv pentru care Papa Francisc a folosit joi un scaun cu rotile în public.

Astfel, în cadrul unei audiențe pentru un grup de călugărițe, Papa Francisc a fost dus pe scaunul cu rotile până la locul său.

Suveranul Pontif a reușit să parcurgă pe jos cei aproximativ 10 metri, de la o intrare laterală a scenei până la locul său, deși cu ajutorul unor asistenți, notează Reuters.

Din cauza că durerile de genunchi au devenit tot mai puternice, Papa Francisc a fost nevoit să-și anuleze mai multe activități, printre care participarea la întâlnirea de pace a episcopilor și primarilor din principalele orașe de pe țărmul Mării Mediterane, programată la Florența pe 27 februarie 2022.

La audiențele din 25 aprilie, Papa și-a cerut scuze participanților pentru că nu poate sta în picioare, potrivit obiceiului, la momentul în care salută una câte una persoanele prezente.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *