ActualitateCSI / RusiaInternațional

Papa Francisc îi cere patriarhului Kiril unirea eforturilor pentru pace în Ucraina

Papa Francisc a lansat un apel la adresa şefului Bisericii Ortodoxe Ruse, patriarhul Kiril, pentru a-şi uni eforturile în vederea încheierii ostilităţilor din Ucraina, informează DPA.

„Fie ca Sfântul Duh să ne schimbe inimile şi să ne transforme în aducători ai păcii, în special în Ucraina răvăşită de război”, i-a scris papa Francisc în limba rusă patriarhului Kiril, cu ocazia Paştelui Ortodox.

Totodată, papa Francisc i-a scris patriarhului rus despre „un nou răsărit” de care au nevoie oamenii din Ucraina, care să pună capăt „întunericului războiului”.

Patriarhul Kiril, este un aliat şi susţinător al lui Vladimir Putin, el a susţinut invazia Ucrainei în ceremoniile religioase pe care le-a oficiat, notează DPA, preluată de Agerpres.

Într-un interviu oferit săptămâna trecută ziarului argentinian La Nación papa Francisc a precizat că întâlnirea cu liderul ortodox rus, prevăzută pentru luna iunie, la Ierusalim, a fost anulată. Ultima oară, cei doi lideri religioși au discutat în sistem videoconferinţă, la 16 martie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *