Externe

Papa Francisc, ”profund îngrijorat” de incendiile din Grecia și cere o reînnoire a eforturilor de apărare a mediului împotriva modificărilor climatice

Vineri, 28 iulie, Papa Francisc se declară ”profund îngrijorat” de incendiile din Grecia şi cere o reînnoire a eforturilor de apărare a mediului împotriva modificărilor climatice, relatează News.

”Papa Francisc este profund îngrijorat de ameninţările la adresa vieţii şi pagubele cauzate de numeroase incendii în diverse regiuni ale Greciei şi din alte părţi, cauzate de valuri de căldură care lovesc numeroase ţări europene”, îi scrie, în numele Papei, numărul doi de la Vatican, cardinalul Pietro Parolin, preşedintelui Conferinţei Episcopale elene, Petros Stefanou.

Papa Francisc, un aprig apărător al mediului, îşi exprimă în acest mesaj dorinţa ca ”riscurile la adresa casei noastre comune, exacerbate de actuala criză climatică, să îndemne toate popoarele să-şi reînnoiască eforturile pentru a avea grijă” de planetă ”pentru generaţiile viitoare”.

Frontul incendiilor din Grecia părea mai calm, vineri, decât în zilele precedente, însă pompierii rămân ”pe picior de război” împotriva unei situaţii imprevizibile, care depinde de rafale de vânt.

Grecia, o ţară mediteraneeană, a devenit de două săptămâni un cuptor în flăcări.

Principalele sinistre au izbucnit în urmă cu o săptămână, pe insulele turistice Rhodos, Corfu şi Evia, iar apoi în centrul Greciei, unde un incendiu a izbucnit miercuri în regiunea Volos, pe coasta de est.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Papa Francisc complice cu toti care fac rau si distrug planeta Elon Musk si alti gandoni de genul acesta ! In teapa toti de vii care fac experimente fara ca sa stie lumea !!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *