Externe

Papa Francisc s-a întâlnit cu soțiile soldaților ucraineni care apără combinatul Azovstal: „E ultima noastră speranță”

Miercuri, 11 mai, Papa Francisc le-a primit la Vatican pe Katerina Prokopenko și Iulia Fedosiuk, soțiile luptătorilor Regimentului Azov rămași să apere uzina metalurgică Azovstal din Mariupol, a informat portalul rusesc independent Mediazone, care a avut un trimis special la întâlnire.

Soțiile luptătorilor ucraineni au fost primite în cadrul audienței generale săptămânale și i-au predat pontifului două scrisori și mai multe fotografii, o selecție din imaginile publicate pe canalul Telegram al Regimentului Azov. Soldații ucraineni trăiesc în condiții complet insalubre, cu răni deschise bandajate cu resturi nesterile de pânză, fără medicamentele necesare și chiar fără alimente.

Într-una dintre scrisori, în calitate de lider al Bisericii Ortodoxe Ucrainene, Mitropolitul Onofrei i-a cerut Papei să îl convingă pe Vladimir Putin să permită evacuarea luptătorilor răniți aflați în buncărele de la Azovstal. A doua scrisoare a fost semnată chiar de soțiile militarilor.

„Bărbatul meu mi-a cerut să-i trimis articole despre cum poate trăi cât mai mult timp fără apă” „Soțul meu mi-a scris, în urmă cu o zi, că apa s-a terminat și mi-a cerut să caut și să-i trimit articole despre cum se trăiește fără apă cât mai mult timp posibil. Mi-e frică să-l pierd, desigur. Nu pot face nimic, e groaznic, ce se întâmplă la Azovstal este ca un reality-show și nu ne ajută nimeni. Ne bazăm pe Papa Francisc, el este ultima noastră speranță”, a declarat Iulia Fedosiuk.

Sursa: Libertatea.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *