Externe

Papa Francisc va fi externat în următoarele zile, anunță Vaticanul

Papa Francisc va fi externat din spitalul Gemelli din Roma în următoarele zile, a anunţat biroul de presă al Vaticanului într-un comunicat dat miercuri publicităţii, potrivit AFP.

Suveranul pontif a fost supus săptămâna trecută unei intervenţii chirugicale pentru o hernie abdominală, iar medicii spun că recuperarea a progresat normal, a precizat Vaticanul.

”Sfântul Părinte s-a odihnit bine pe parcursul nopţii. Personalul medical raportează că evoluţia clinică se derulează normal, fără complicaţii şi preconizează aşadar o externare în următoarele zile”, a anunţat într-un comunicat şeful serviciului de presă al Sfântului Scaun, Matteo Bruni, potrivit AFP.

”În cursul dimineţii, Sfântul Părinte s-a dedicat muncii. Înainte de masa de prânz, a mers la micuţa capelă din apartamentul privat, unde s-a recules în rugăciune şi a primit împărtăşania”, a adăugat el, potrivit Agerpres.

Suveranul pontif a fost operat pe 7 iunie la spitalul Gemelli din Roma sub anestezie generală pentru absorbirea unor ”aderenţe” dureroase de pe peretele abdominal, consecinţe ale operaţiei sale la colon din iulie 2021.

Îşi continuă convalescenţa la etajul 10 al Gemelli, supranumit ”spitalul papilor”, în aceeaşi rezervă care a fost utilizată de mai multe ori şi de Ioan Paul al II-lea. Audienţele suveranului pontif au fost anulate până pe 18 iunie.

Operat la plămâni la vârsta de 21 de ani, afectat de probleme la şolduri şi genunchi, Papa Francisc este nevoit deseori să-şi modifice agenda din cauza problemelor de sănătate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *