ROMÂNIA

Paradă militară la București: În Piața Arcului de Triumf vor defila și militarii Republicii Moldova

Peste 1,500 de militari și 120 de mijloace tehnice participă joi, 1 decembrie, la Parada militară de la București organizată cu prilejul Zilei Naționale a României, potrivit News.ro și Radiomoldova.

De asemenea, la Parada militară vor defila și militarii Republicii Moldova, pe lângă cei din Belgia, Franța, Macedonia de Nord, Portugalia, Statele Unite ale Americii și Țările de Jos, precum și militari reprezentând țările aliate contributoare la structurile NATO de pe teritoriul României.

La paradă vor fi și aproximativ 25 de mijloace tehnice, inclusiv aeronave de luptă din Canada, Italia, Spania și Statele Unite ale Americii.

La începutul ceremoniei se va intona Imnul Național al României, concomitent cu executarea a 21-a de salve de tun, urmat de depunerea unei coroane de flori de către președintele României, Klaus Iohannis, în memoria eroilor români căzuți pe câmpul de luptă.

De asemenea, Drapelul național român va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

  1. Dar fratii nostri moldoveni sa poarte masca, sa nu se infecteze cu virusul fascist si sa se creada si ei romani…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *