DIVERSE

Paraguay – Noua Zeelandă: avancronica meciului

Noua Zeelandă nu a câştigat niciun punct la prima sa participare la CM (1982, trei eşecuri cu Scoţia, URSS şi Brazilia şi golaveraj 2-12), iar acum a remizat în ambele partide disputate.

Paraguay ocupă primul loc în grupă şi vizează victoria pentru a fi sigură că îşi păstrează poziţia şi va întâlni în optimi echipa de pe locul secund în Grupa E, Danemarca sau Japonia, în loc de Olanda.

Formaţia de la Antipozi, cu două puncte, are nevoie de un succes sau un rezultat mai bun ca al Italiei pentru a merge mai departe. Dacă în ambele meciuri se va înregistra egalitatea, la acelaşi scor, atunci echipa calificată în optimi dintre Italia şi Noua Zeelandă se va alege prin tragere la sorţi.

Ricki Herbert, selecţionerul echipei ”All Whites” va alinia aceeaşi echipă, probabil, în formula consacrată 5-2-3, dar nu este exclusă folosirea în premieră la turneul final a mijlocaşului Tim Brown, recuperat după o intervenţie chirurgicală la umăr. Va fi disponibil şi fostul portar al lui Dinamo, Glen Moss, care şi-a ispăşit suspendarea din preliminarii.

Paraguay se află în faţa celei de-a patra calificări în optimile de finală, dar nu a depăşit niciodată această fază a competiţiei, iar acum pare a avea un culoar favorabil pentru atingerea obiectivului. La sud-americani a fost recuperat mijlocaşul Jonathan Santana, indisponibil pentru partida precedentă.

Cele două echipe s-au mai întâlnit o singură dată, în 1995, la Santiago de Chile, când sud-americanii s-au impus cu scorul de 3-2.

Partida de joi, de pe stadionul ”Peter Mokaba” din Polokwane (45.000 spectatori), va fi cea cu numărul 750 la Cupa Mondială şi va fi arbitrată de japonezul Yuichi Nishimura.

Sursa: agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *