Social

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească s-a reînnoit cu 30 de unități noi

Parcul de ambulanțe al Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească (CNAMUP) a fost reînnoit cu 30 de autosanitare, dotate cu echipamentele necesare pentru acordarea asistenței medicale de urgență populației.

„Mă bucur mult că astăzi repartizăm aceste ambulanțe care vor înlocui autosanitarele vechi. Ne dorim ca pacienții să aibă acces mai rapid la asistență medicală de cea mai bună calitate, iar lucrătorii medicali să dispună de condiții de lucru adecvate. Vom dota în continuare substațiile și punctele de asistență medicală urgentă cu autosanitare noi”, a declarat ministrul Sănătății,transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Menționăm că ambulanțele distribuite fac parte din lotul de 168 de autosanitare, procurate în cadrul unui proiect de modernizare a parcului auto al CNAMUP, finanțat în baza Acordului-cadru de împrumut dintre Republica Moldova și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Ulterior, autosanitarele au fost repartizate substațiilor de asistență medicală urgentă (SAMU) Anenii Noi, Basarabeasca, Cimișlia, Rezina, Strășeni, Orhei, Călărași, Căușeni, Hâncești, Nisporeni, Botanica (mun. Chișinău), Briceni, Dondușeni, Drochia, Fălești, Florești, Râșcani, Soroca, Cahul și Comrat.

La fel, ambulanțe au primit punctelor de asistență medicală urgentă (PAMU) Peresecina, Mălăiești, Ratuș, Taraclia, Sărătenii Vechi, Lipcani, Brătușeni, Risipeni, Pepeni și Sărăteni.

Vă amintim că ieri, 19 iulie, ministra Sănătății, Ala Nemerenco a anunțat pe pagina sa de Facebook, că absolut toate ambulanțele vechi de tip UAZ vor fi retrase de pe linie, din cauza că au ajuns într-o stare îngrozitoare.

„La moment parcul de autospeciale al CNAMUP e constituit din 430 de unități care e încă departe de numărul suficient pentru a acoperi tot necesarul. 170-180 mașini sunt permanent pe linie. Vreo 100 sunt în reparație – vă dați seama ce epuizare pune pe ele munca 24 din 24 ore, dar și câte accidente se înregistrează cu “concursul” conducatorului nostru auto național care nu prea știe a ceda. Tot din acest motiv un număr de ambulanțe sunt în rezervă – pentru ca să poată fi incluse imediat în locul celor defectate și să nu existe nicio reținere în acordarea serviciilor”, a scris Ala Nemerenco.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *