Soroca

Parcul din preajma cetății Soroca va fi amenajat cu ajutorul polonezilor

La eveniment au participat reprezentanţii finanţatorilor, autorităţile locale, partenerii proiectului, agenţi economici locali care au tangenţă cu turismul, etc.  

Obiectivul principal este consolidarea gradului de atractivitate turistică a oraşului Soroca, dar totodată se mai doreşte îmbunătăţirea aspectului parcului, asigurarea condiţiilor de agrement de înaltă calitate şi consolidarea capacităţii managementului a 15 agenţi economici din domeniul serviciilor turistice. Organizatorii au menţionat că activităţile ce vor urma nu sunt o dublare a lucrărilor făcute anterior, în cadrul lucrărilor de restaurare a cetăţii, ci o continuitate a acestora. Printre principalele activităţi de amenajare a parcului vor fi irigarea automată prin aspersiune şi plantarea gazonului pe anumite porţiuni ce vor fi deteriorate în timpul instalării conductei de apă.  

Valoarea proiectului este de 563 250 lei, dintre care 450 mii de lei sunt oferiţi de polonezi, iar 113 250 lei sunt contribuţia consiliului raional Soroca. Partenerii locali care vor pune umărul sunt Primăria oraşului, Direcţia Gospodăriei Locativ Comunală, AO „Bare Rom”, Inspecţia Ecologică şi Inspectoratul de Poliţie. Proiectul „Amenajarea parcului din preajma Cetăţii Medievale Soroca” a acumulat cel mai mare punctaj din cele peste 100 de cereri de finanţare depuse în programul polonez de cooperare pentru dezvoltare al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Polone, în cadrul programului „Fondul de Granturi Mici” al “Centrului de Informare pentru Autorităţile Locale din Republica Moldova” implementat de către Solidarity Fund PL.

Sursa: Observatorul de Nord
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *