Economie

Parcul Industrial SA „Răut” din Bălți va prinde VIAȚĂ

La concurs pot participa atât rezidenți din țară cât și de peste hotare.

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a declarat: „Nu vrem ca acest concurs să fie formal, vrem ca el să fie organizat conform tuturor criteriilor necesare. Investitorii trebuie să se lupte pentru imobile aici. Rezidenții nu trebuie să se confrunte cu procesul birocratic de la noi, astfel administrația trebuie să le vină în ajutor. Mai mult, administrația trebuie să fie „sluga” rezidenților și să le pună totul la dispoziție”, a conchis ministrul.

Infrastructura și activitățile

Infrastructura tehnică și de producție a Parcului Industrial SA „Răut” arată în felul următor: suprafața totală a clădirilor este de 47 mii metri pătrați, dintre care de producere sunt puțin peste 32 mii metri pătrați și de construcții administrative 14 700 metri pătrați. În această zonă, mai sunt și 4200 metri pătrați destinați construcțiilor.

În Parcul Industrial SA „Răut” se preconizează mai multe activități. Câteva dintre ele sunt producerea aparatelor electronice și electrice, oferirea serviciilor de consultanță logistică, producerea articolelor pentru industria automotivelor sau dezvoltarea tehnologiilor informaționale.

Surse de finanțare

Mijloacele de finanțare necesare pentru reparația internă a încăperilor sau pentru achiziționarea, instalarea și conectarea sistemelor de încălzire, parcul industrial le va obține din veniturile de realizare a utilajului neutilizat în procesul tehnologic și din veniturile de comercializare a bunurilor imobile.

Din bugetul de stat urmează să fie alocați banii necesari pentru repararea halelor de producere și constituire a gazoductului. Pentru reconstituirea și dezvoltarea infrastructurii de apă și canalizare, va aloca bani Fondul Național de Dezvoltare Regională.

Rezultatele scontate

După ce toate proiectele planificate vor fi implementate, sunt așteptate următoarele rezultate: crearea a cel puțin 1300 locuri de muncă, sporirea veniturilor la buget cu circa 3,2 milioane de lei anual, atragerea investițiilor autohtone și străine de aproximativ 18 milioane de euro și altele.

Parcul Industrial SA „Răut” s-a constituit după ce a intrat în vigoare Hotărârea de Guvern nr. 526 din 13 iulie 2013. Acesta are o suprafață totală de 9,5 ha.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *