Economie

(PARE 1+1) Migranții moldoveni au lansat 27 de AFACERI NOI

În cadrul şedinţei de ieri a Comitetului de Supraveghere al Programului „PARE 1+1”, au fost acceptate spre finanţare 27 de proiecte investiţionale în valoare de circa17,44 mln de lei, suma granturilor solicitate din cadrul Programului reprezentând peste 5 mln de lei. Ca rezultat, 1 leu solicitat din cadrul „PARE 1+1” va atrage circa 3 lei investiţii în economie, se arată într-un comunicat al Serviciului de presă al Organizaţiei pentru Dezvoltarea sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM).

Potrivit sursei citate, analiza cererilor de finanţare denotă că lucrătorii migranţi moldoveni investesc economiile acumulate preponderent în agricultură (sere, ferme de iepuri, ferme de chinchilla), servicii (servicii electrotehnice şi electromontaj, tipografie, construcţii, reparaţie, întreţinere şi spălătorie auto), producere (brichete, material de construcţie, lemn uscat în vid, brutărie, moară, bere artizanală). Majoritatea cererilor au parvenit din zona de centru a republicii – 15 întreprinderi, fiind urmată de zona de nord (8 întreprinderi) şi zona de sud (4 întreprinderi).

Până în prezent, 233 de întreprinderi au semnat cu ODIMM contracte de finanţare nerambursabilă, beneficiind de granturi în sumă cumulativă de peste 29 mln de lei.

În cadrul Programului “PARE 1+1”, lucrătorii migranţi şi rudele acestora beneficiază de consultanţă şi informare privind oportunităţile de dezvoltare a unei afaceri, proiectele desfăşurate pe teritoriul ţării, sursele de finanţare a unui proiect investiţional, aspectele legislative ale activităţii antreprenoriale.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *