Economie

„PARE 1+1” va continua până în 2015

 Programul-pilot de atragere a remitențelor în economie „PARE 1+1” pentru anii 2010-2012 a fost prelungit până în 2015.
Respectiv, pentru anul 2013, este prevăzută alocarea a 32 mln. lei pentru implementarea acestui program, ceea ce este cu 50 la sută mai mult decât suma alocată în doi ani. În ultimii doi ani, pe durata programului au fost încheiate 124 de contracte de finanțare nerambursabilă cu antreprenorii, iar suma alocată a constituit 22,5 mln. lei. Totodată, investițiile atrase în proiectele respective au depășit suma de 76 mln. lei.

Drept urmare, s-a ajuns la concluzia că fiecare leu alocat din acest program atrage circa trei lei investiții în economia națională.
Programul, lansat oficial în noiembrie 2010, este destinat migranților sau rudelor de gradul întâi ale acestora, care doresc să investească într-o afacere în R. Moldova. Programul are scopul de a facilita accesul la finanțare al migranților şi reintegrarea lor în societate, contribuind și la stimularea transferurilor băneşti pe căi oficiale, introducerea practicilor bune din statele-gazdă ale migranților.

Programul este desfăşurat în baza regulii „1+1”, care prevede că fiecare leu investit din remitențe va fi suplinit cu un leu din cadrul Programului. Suma maximă a finanțării constituie 200 mii lei. Banii din cadrul Programului „PARE 1+1” sunt oferiți drept grant nerambursabil.

Timpul.md (V.P.)
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *