Carte

Părintele Ioan ne invită în …copilărie

Cartea a fost lansată la 29 mai curent, o manifestare cultural-artistică „Dulcea mea copilărie”, organizată de Centrul Creștin Ortodox de Morală și Spiritualitate „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Catedrala „Sf. Teodora de la Sihla” la Teatrul de Revistă „Ginta Latină”.

Cele douăsprezece istorioare, incluse în carte, îl au ca personaj principal pe Nicușor, un băiețel de vreo cinci-șase anișori, pus mereu pe șotii. Autorul redă aceste situații, inspirate din propria copilărie, cu un umor fin, luminos. Subiectele propriu-zise, anturajul în care se desfășoară acțiunea, coloristica peisajelor – toate te îndeamnă să citești povestioară după povestioară. Cartea e scrisă într-un limbaj simplu și accesibil copiilor, fiecare dintre noi se regăsește într-o năzbâtie sau alta, de aceea nostalgia impresiilor ne urmăresc și după ce închidem ultima filă…

Închei această tabletă prin a-i îndemna pe copii și părinți: citiți această carte, fiți alături de Nicușor, intrați pentru o vreme în lumea lui și bucurați-vă împreună cu el de acest dar neprețuit – copilăria.

dr. Maria Cosniceanu

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *