Social

Părinții vor organiza un protest împotriva corupției din primărie

Părinții sunt revoltați de ilegalitățile comise de funcționarii publici, dar și de pericolul la care au fost supuși copiii lor. Una dintre organizatoarele protestului, Ala Revenco, a declarat pentru TIMPUL că această problemă persistă de mult timp în grădinițe. „Nu este o problemă recentă. Părinții de foarte mult timp au încercat să rezolve acest subiect dar fără nicun rezultat. Am început lupta pentru o alimentație corectă la grădinița care frecventează copilul meu cu insistarea asupra includerii fructelor și legumelor proaspete, dar chiar dacă discutam saptamânal cu directoarea la acest subiect. În lunile martie-iunie aveam cel mult un măr pe săptămână, iar uneori se dădea un măr și o dată la două săptămîni, în schimb compot de mere, în toată ziua era în meniu. Lipsa de fructe și legume proaspete se argumenta prin lipsa de bani, la care solicitam că merele să fie date nu în compot, dar în stare proaspată. Situația respectivă a durat cam trei luni. Îi spuneam direct directoarei de faptul ca înteleg perfect că li se aduc mere stricate. Am avut chiar situația precum că sora medicala a spus la începutul lunii iunie o aberație deplină, ca și cum vara salate nu se dau. Mă bucur că această problemă a ajuns în vizorul CNA și sper ca toate persoanele implicate vor răspunde pentru aceasta”, a declarat părintele.

Astfel, în cadrul protestului, părinții vor înainta următoarele cerințe: pedepsirea tuturor persoanelor implicate-funcționari, directorii instituțiilor de învățămînt, depozitari, personalul medical; demisia și sancționarea Șefei Direcției Generală Educației, Tineret și Sport Tatiana Nagnibeda-Tverdohleb, pentru iresponsabilitate și admiterea pericolelor pentru sănătatea copiilor; posibilitatea de monitorizare a alimentației în instituțiiile de învățămînt de către reprezentații părinților; organizarea sistemului de video-monitorizare în blocurile alimentare a grădinițelor și școlilor.
Protestul v-a avea loc la orele 17:30 în fața Direcției Generale Educație, Tineret și Sport din capitală, pe strada Mitropolit Dosoftei 99.

Reamintim că pe 24 noiembrie au fost reținute 18 persoane bănuite de trucarea licitațiilor pentru aprovizionarea cu produse alimentare a școlilor și grădinițelor din Chișinău. 

TIMPUL.MD (V.M)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *