Pârjoale de orez de post: rețetă bună și simplă
Pentru cei care respectă Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, vă oferim o rețetă de pârjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la prânz, la cină, cu sau fără garnitură.
Ingrediente
Orez cu bob rotund – 150 g de crupe sau 400 g de orez fiert.
Morcovi – un morcov de mărime medie.
Ceapă – una.
Sare – o jumătate de linguriță.
Pătrunjel – 5 crenguțe.
Pesmet – 2 lingurițe de pesmet.
Ulei de prăjit – 5 linguri.
Cum să gătești pârjoalele de orez
Clătiți bine orezul sub apă curentă, turnați-l într-o cratiță, turnați 300 ml de apă. Aduceți apa la fierbere, reduceți focul și gătiți sub un capac pe jumătate deschis timp de 20 min.
Puneți orezul fiert într-un castron separat și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Se curăță ceapa și morcovul. Se taie ceapa în cubulețe și se dă morcovul pe răzătoare.
Spălați crenguțele de pătrunjel, uscați-le cu un prosop de hârtie și tocați-le mărunt. Se încălzește o tigaie, se toarnă două linguri de ulei și se prăjește ceapa tocată timp de 5-6 minute.
Adăugați morcovii rași la ceapă și prăjiți legumele până când morcovii sunt fierți. Se amestecă legumele prăjite și pătrunjelul tocat cu orezul, se pune amestecul într-un blender și se amestecă până la omogenizare. Adăugați o jumătate de linguriță de sare și amestecați.
Se formează cotlete de formă ovală și se acoperă fiecare cotlet cu pesmet. Se încing 3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie și se prăjesc cotletele până devin aurii, 2-3 minute pe fiecare parte.
Așezați cotletele terminate pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde cu sosul preferat.
Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!