Culinar.md

Pârjoale de orez de post: rețetă bună și simplă

Pentru cei care respectă Postul Mare sau nu folosesc deloc produse din carne, vă oferim o rețetă de pârjoale de post. Astfel de cotlete de orez cu legume pot fi consumate la prânz, la cină, cu sau fără garnitură.

Ingrediente
Orez cu bob rotund – 150 g de crupe sau 400 g de orez fiert.
Morcovi – un morcov de mărime medie.
Ceapă – una.
Sare – o jumătate de linguriță.
Pătrunjel – 5 crenguțe.
Pesmet – 2 lingurițe de pesmet.
Ulei de prăjit – 5 linguri.

Cum să gătești pârjoalele de orez
Clătiți bine orezul sub apă curentă, turnați-l într-o cratiță, turnați 300 ml de apă. Aduceți apa la fierbere, reduceți focul și gătiți sub un capac pe jumătate deschis timp de 20 min.

Puneți orezul fiert într-un castron separat și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Se curăță ceapa și morcovul. Se taie ceapa în cubulețe și se dă morcovul pe răzătoare.

Spălați crenguțele de pătrunjel, uscați-le cu un prosop de hârtie și tocați-le mărunt. Se încălzește o tigaie, se toarnă două linguri de ulei și se prăjește ceapa tocată timp de 5-6 minute.

Adăugați morcovii rași la ceapă și prăjiți legumele până când morcovii sunt fierți. Se amestecă legumele prăjite și pătrunjelul tocat cu orezul, se pune amestecul într-un blender și se amestecă până la omogenizare. Adăugați o jumătate de linguriță de sare și amestecați.

Se formează cotlete de formă ovală și se acoperă fiecare cotlet cu pesmet. Se încing 3 linguri de ulei vegetal într-o tigaie și se prăjesc cotletele până devin aurii, 2-3 minute pe fiecare parte.

Așezați cotletele terminate pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei. Se servesc calde cu sosul preferat.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *