Externe

Parlamentarii norvegieni pregătesc legi pentru a scăpa de cerșetorii rromi

Propunerea, iniţiată de guvernul de dreapta al ţării, va permite autorităţilor locale să interzică cerşetoria începând cu această vara şi este foarte probabil că va fi acceptată şi va deveni lege vineri, scrie AFP, citată de naharnet.com.

Interzicerea completă a cerşetoriei îşi va produce efectele la începutul anului 2015, potrivit unui protocol convenit de coaliţia de la putere şi un partid de centru, care formează împreună o majoritate parlamentară.

Cei care sunt găsiţi cerşind în oraşele unde această activitate va fi interzisă vor primi amenzi şi pedepse de până la trei luni de închisoare. Ministrul de Justiţie al Norvegiei, Anders Anundsen, din Partidul Progresului, care se opune imigraţiei, a declarat că există o legătură între cerşetorie şi infracţionalitate, mai ales furtul de buzunare.

Autorităţile norvegiene susţin că în capitală Oslo se înregistrează tot atâtea furturi din buzunare că în Berlin, a cărui populaţie e de 7 ori mai mare.

Imigranţii rromi din România ar urmă să fie cei mai afectaţi de legislaţia anticersit. Dintre cei 194 de cerşetori pe care ministerul de Justiţie i-a identificat în Oslo în 2012, doar 7 erau cetăţeni norvegieni, în timp ce restul erau mai ales cetăţeni români.

Interzicerea semnalează reîntoarcerea la legile anticersetorie aflate în vigoare în Norvegia până în anul 2005. După votul din Parlamentul norvegian, care va avea loc luni seară, legislaţia va mai fi discutată încă o dată joi, iar regele ţării urmează să o semneze vineri, când legea va intră în vigoare.

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *