Social

Parlamentul a acceptat cererea de demisie al lui Lilian Enciu, membru al CEC

Parlamentul a aprobat hotărârea privind încetarea calității de membru al Comisiei Electorale Centrale (CEC) a lui Lilian Enciu. Hotărârea a fost adoptată ca urmare a depunerii cererii de demisie, în contextul în care acum o lună, acesta a fost votat în calitate de membru al Comisiei de evaluare externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ), transmite Deschide.md.

Menționăm că Lilian Enciu a deținut funcția de membru al CEC în perioada octombrie 2021 – iulie 2023, fiind desemnat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor.

Lilian Enciu a activat în perioada 2016-2020 în calitate de șef al Secției drept public a Direcției juridice, dar și consultant în cadrul Direcției legislație a Direcției generale drept din cadrul Aparatului Președintelui R.Moldova. Ulterior, pe parcursul anului 2020, a activat în calitate de reprezentant al Parlamentului la Curtea Constituțională (CC) și consilier al comunistei Zinaida Greceanîi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *