Justiție

Parlamentul a desemnat membrii Comisiei de evaluare a integrității judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al CSJ

Parlamentul a aprobat, în cadrul ședinței de vineri,15 iunie, proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor Comisiei de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție (CSJ).

Potrivit procedurii, Fracțiunea parlamentară „Partidul Acțiune și Solidaritate” a propus plenului Parlamentului două candidaturi: Iurie Gațcan și Andrei Bivol. De asemenea, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) a înaintat candidatura lui Lilian Enciu. Din partea partenerilor de dezvoltare au fost selectați, în bază de concurs, candidații: Lavly Perling, Maria Giuliana Civinini și Scott Bales. 

Comisia de evaluare este constituită din șase membri. Trei membri, cetățeni ai Republicii Moldova, sunt propuși de fracțiunile parlamentare, ținându-se cont de reprezentarea proporțională a majorității și a opoziției parlamentare, iar alți trei membri sunt desemnați la propunerea partenerilor de dezvoltare.

Proiectele de hotărâre privind desemnarea membrilor în Comisia de evaluare privind evaluarea externă a integrității etice și financiare a judecătorilor și a candidaților la funcția de judecător al Curții Supreme de Justiție intră în vigoare la data adoptării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *