Social

Parlamentul a ratificat Acordul dintre R. Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii

Parlamentul a ratificat joi, 13 aprilie, cu votul a 72 de deputați, Acordul dintre Republica Moldova și Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR), relatează MOLDPRES.

Documentul va stabili cadrul legal ce va permite Crucii Roșii să beneficieze de aceleași condiții ca și oricare altă organizație internațională cu sediul în țara noastră. 

Asistența umanitară acordată de Comitetul Internațional al Crucii Roșii Republicii Moldova constă în proiecte de susținere în gestionarea crizelor, inclusiv cea legată de fluxul mare de refugiați din Ucraina, programe de suport psihologic pentru copiii refugiați, proiecte de incluziune a persoanelor refugiate. De asemenea, CICR își propune să susțină sistemul protecției sociale al țării noastre prin acordarea suportului celor mai vulnerabile grupuri de cetățeni, inclusiv pentru perioada rece a anului.

Comitetul Internațional al Crucii Roșii, cu sediul la Geneva, este o instituție umanitară independentă care are misiunea de a garanta protecția vieții și demnității victimelor conflictelor naționale și internaționale și de a acorda asistența umanitară necesară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *