Economie

Parlamentul a ratificat trei acorduri cu România: Trei poduri rutiere vor fi modernizate

Parlamentul a ratificat trei acorduri cu guvernul României privind modernizarea podurilor peste râul Prut, care fac legătura dintre Republica Moldova și România. Ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Lilia Dabija, a precizat în plenul Parlamentului că două poduri vor fi reabilitate și încă unul va fi construit la Leușeni-Albița.

Astfel, potrivit acordurilor, vor fi renovate podurile rutiere de la Cahul – Oancea și Sculeni – Sculeni și un pod nou va fi construit la Leușeni Albița. Podurile rutiere au fost construite între anii 1958 și 1964 și, în prezent, se află într-o stare deplorabilă, scrie Radiomoldova.md.

Expertiza tehnică a arătat că toate cele trei poduri necesită lucrări de reabilitare și de înlocuire a unor elemente. Mai mult, în cazul podului Sculeni – Sculeni, au fost depistate defecte și degradări la elementele constructive.

Potrivit acordurilor, România va finanța modernizarea și întreținerea podurilor pe teritoriul său, iar Republica Moldova va fi responsabilă de reparația și întreținerea tronsoanelor de pe teritoriul său.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *