Actualitate

Parlamentul de la Kiev a înregistrat un proiect de lege ce prevede INTERZICEREA ideologiei comuniste

Înainte de a fi votat, acesta ar trebui să fie avizat de mai multe comitete, inclusiv Comitetul pentru politică juridice, Comitetul pentru Libertatea de exprimare și de informare, Comitetul privind lupta împotriva crimei organizate și a corupției.

Autorii documentului sunt doi parlamentari, care au declarat că textul propriu-zis al proiectului de lege va fi făcut public mai târziu.

Ideea de a-i interzice pe "roșii", este pus din nou în discuție în ultima lună în Ucraina. Asta după ce doi politicieni au propus anterior, organizarea unui referendum pentru a interzice ideologiei comuniste.

Potrivit inițiatorilor proiectului de lege înregistrat în Parlament, Partidul Comunist trebuie interzis deoarece în timpul regimului sovietic în Ucraina a fost distrusă biserica, mulți oameni au avut de suferit din cauza foametei și au fost persecutați pe nedrept înainte și după război.

Menționăm că, la ultimele alegeri din Ucraina, Partidul Comuniștilor a fost susținut de circa trei milioane de oameni, iar la alegerile din 2002, numărul susținătorilor a depășit cifra de cinci milioane.

Sursa: unian.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *