Actualitate

Parlamentul European a respins rezoluția prin care se cerea blocarea asistenței macrofinanciară pentru Moldova. Ce spun experții

Totodată, în an electoral UE nu poate să se implice în niciun fel de acțiuni care ar putea să influențeze situația din Moldova, consideră parlamentarul. „O presiune suplimentară asupra actualei guvernări ar însemna o posibilitate de a se întări și mai mult forțele pro-ruse, fapt pe care nu și-l dorește Uniunea Europeană, dorindu-și un echilibru în care să poată avea parteneri”, spune Lilian Carp.

Editorialistul Nicolae Negru este de părere că decizia Parlamentului European a fost luată în contextul organizării pe 2 mai a Consiliului de asociere Moldova-UE, precum și în contextul alegerilor locale de pe 20 mai. „Nu putem face abstracție de cine a propus această rezoluție – Partidul Popular European, care are anumite relații, contacte cu anumite forțe politice de aici, care se află în opoziție. Dacă luăm în considerare toate aceste trei puncte, ne dăm seama ce se întâmplă în realitate”, spune editorialistul.

Purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gamurari, a menționat că prin respingerea rezoluției, Parlamentul European vine să susțină vectorul european al Republicii Moldova.

Miercuri, 18 aprilie, Parlamentul European a respins rezoluția înaintată de Partidul Popular European prin care se cerea blocarea asistenței macrofinanciară pentru Republica Moldova.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *