Externe

Parlamentul georgian l-a aprobat pe Giorgi Kvirikașvili în postul de prim-ministru

"Parlamentul a aprobat noul guvern cu 86 de voturi contra 28", a declarat președintele parlamentului David Ussupașvili.

Irakli Garibașvili a demisionat neașteptat din funcția de prim-ministru săptămîna trecută fără a anunța un motiv pentru decizia sa.

Politicieni din opoziție și analiști au legat demisia de scăderea în popularitate a partidului de guvernămînt Visul Georgian, afirmînd că vrea să-și revizuiască imaginea înainte de a contesta alegerile parlamentare din luna octombrie a anului viitor, notează Reuters.

Sprijinul pentru coaliția la putere a scăzut la 18% în această lună de la 42% în august 2014, potrivit unui sondaj de opinie. Opoziția acuză guvernul de amplificarea problemelor economice în această țară din Caucaz cu 3,7 milioane de locuitori, obiect al unei lupte pentru supremație geopolitică între Rusia și Occident, mai notează Reuters.

Parlamentul, dominat de coaliția Visul Georgian, a aprobat de asemenea marți un nou guvern. Acesta include doar un membru nou — ministrul de externe Miheil Janelidze — care a fost viceministru de externe înainte de a fi desemnat de Kvirikașvili.

Kvirikașvili, 48 de ani, care a fost de asemenea prim viceprim-ministru înainte de numirea sa, a declarat că Georgia va continua integrarea euroatlantică și o politică "pragmatică" față de Rusia, contra căreia a luptat într-un scurt război în august 2008.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *