Internațional

Parlamentul Letoniei desemnează Rusia drept stat care sprijină terorismul și cere UE să împiedice turismul cetățenilor ruși

Parlamentul leton, Saeima, a desemnat Rusia ca fiind un stat care sprijină terorismul, relatează The Guardian cu referire la G4media.

Într-un comunicat, Saeima a cerut Uniunii Europene să împiedice turismul cetățenilor din Rusia:

„Rusia oferă sprijin și finanțare pentru regimuri și organizații teroriste de mulți ani, direct și indirect, ca cel mai mare furnizor de arme pentru regimul Assad din Siria și ca executant, cum ar fi otrăvirea familiei Skripal sau împușcarea avionului MH-17. În Ucraina, Rusia a ales o tactică similară, crudă, imorală și ilegală, folosind arme și muniții imprecise și interzise la nivel internațional, vizând brutalitatea disproporționată împotriva civililor și a locurilor publice”.

De asemenea, Radiodifuzorul public din Letonia raportează:

„În comunicatul său, Saeima subliniază că Rusia folosește suferința și intimidarea ca instrument în încercările sale de a demoraliza poporul și forțele armate ucrainene. Saeima recunoaște violența Rusiei împotriva civililor, care este urmărită în scopuri politice, ca fiind terorism și Rusia ca o țară care sprijină terorismul, și invită alte țări cu o gândire similară să exprime o astfel de opinie”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *