CSI / Rusia

Parlamentul lituanian: Rusia face cu ucrainienii ce a făcut cu noi acum 80 de ani. „Rusia nu s-a schimbat cu nimic față de acum 80 de ani, când a început și deportarea în masă a cetățenilor lituanieni de către sovietici”

Legislativul lituanian a adoptat în unanimitate o rezoluție privind răpirea și deportarea ilegală a ucrainenilor de către Federația Rusă. În documentul semnat de parlamentarii de la Vilnius, aceștia atrag atenția că Rusia nu s-a schimbat cu nimic față de acum 80 de ani, când a început și deportarea în masă a cetățenilor lituanieni de către sovietici. 

Parlamentul Republicii Lituania a adoptat în unanimitate o rezoluție privind răpirea și deportarea ilegală a ucrainenilor de către Federația Rusă, relatează www.lrt.lt

„Acest document este important pentru că arată istoria de astăzi și că nu ne putem aștepta la nimic nou de la Rusia agresivă, ca acum 80 de ani. Aceleași crime împotriva umanității, deportări, politici și agresiuni militare care pot conduce conduc țări și poate regiuni întregi, la foamete și alte lucruri teribile.”

„Scopul acestei rezoluții este, de asemenea, de a reaminti începutul deportărilor noastre în masă (lituaniene, n.r.) din urmă cu 81 de ani și de a atrage atenția lumii, Uniunii Europene, organizațiilor și instituțiilor competente asupra a ceea ce se întâmplă astăzi în Ucraina. Nu doar războiul, uciderea civililor nevinovați, ci și deportările”, a declarat Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, președinta Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului Republicii Lituania.

„Rezoluția condamnă expulzarea a peste un milion de civili ucraineni din casele lor de către Federația Rusă și deportarea forțată a acestora în Federația Rusă sau în teritoriile aflate sub controlul său temporar pentru a distruge identitatea ucraineană și a realiza asimilarea forțată a civililor. Se subliniază că printre civili, există 200.000 copii, ceea ce încalcă dreptul internațional și drepturile și libertățile copiilor garantate de Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului, Convențiile de la Haga și Geneva.”

Sursa: RFI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *