Internațional

Parlamentul sârb a adoptat legea restituirii proprietăţilor confiscate de comunişti

Noua lege a stârnit deja critici din partea moştenitorilor acestor proprietăţi, care consideră că ea nu va putea corecta nedreptatea făcută familiilor lor, notează AP, citată de Moldpres.

117 din cei 154 de deputaţi prezenţi luni în legislativul de la Belgrad au votat în favoarea legii, iar 23 împotrivă.

Aceasta prevede restituirea în natură a imobilelor atunci când este posibil sau acordarea de compensaţii sub formă de obligaţiuni de stat, a căror valoare totală nu trebuie însă să depăşească suma de 2 miliarde de euro sau 6% din PIB, pentru a menţine stabilitatea macroeconomică, precizează Bloomberg.

Limita a fost convenită cu Fondul Monetar Internaţional, al cărui board urmează să confirme la 29 septembrie un nou program de credit în valoare de 1 miliard de euro.

Deputaţii sârbi au adoptat tot luni legea proprietăţii publice, menită să contribuie la descentralizare şi să atragă noi investiţii străine.

Cabinetul condus de premierul Mirko Cvetovic trebuie să convingă Comisia Europeană până la 12 octombrie că Serbia întruneşte condiţiile pentru a candida la calitatea de membru al Uniunii. Guvernul sârb şi-a intensificat lupta împotriva corupţiei şi a crimei organizate şi a predat 46 de inculpaţi Tribunalului Internaţional de la Haga pentru crime de război în fosta Iugoslavie.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *