Ultima oră

Parlamentul şi Guvernul au convenit asupra priorităților legislative din noua sesiune

În cadrul agendei de discuții, o atenție specială a fost acordată proiectelor de acte legislative propuse de executiv, pentru a fi examinate şi adoptate în mod prioritar, dintre care 19 de relevanță europeană, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Parlamentului.

Printre prioritățile legislative anunțate se numără şi adoptarea unor acte legislative privind răspunderea disciplinară a judecătorilor, finanţele publice şi responsabilitatea bugetar fiscală, comunicațiile electronice.

Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, s-a referit şi la Planul de acțiuni care urmează a fi implementat la nivel național până la semnarea Acordului de Asociere cu UE. Totodată, vor fi organizate şedințe pe platforma parlamentară pentru informarea deputaţilor cu privire la procesul de integrare europeană.

Prim-ministrul Iurie Leancă a vorbit despre acțiunile pe care le va întreprinde Guvernul pentru informarea cetățenilor despre avantajele Acordului de Asociere şi al celui de Liber Schimb şi a subliniat importanța organizării mai multor acțiuni în teritoriu.

La şedință au participat conducerea Parlamentului, preşedinții fracțiunilor parlamentare şi ai comisiilor permanente, membrii cabinetului de miniştri.
 
Sursa: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *