Politică

Parlamentul şi Guvernul de la Chișinău condamnă actele teroriste din Bruxelles

Şi prim-ministrul Pavel Filip a adresat omologului său, Charles Michael, şi poporului belgian, un mesaj de compasiune şi îngrijorare cu privire la tragicele evenimente.

„Regretăm profund actele teroriste produse în această dimineaţă în capitala Belgiei, care reprezintă un pericol la adresa securităţii europene. Statele membru UE şi nu doar trebuie să coopereze atât informaţional, cât şi strategic pentru a evita astfel de tragedii. Nimic nu e mai presus decât viaţa. Suntem alături de colegii din Uniunea Europeană şi îi încurajăm să nu cedeze provocărilor”, a menţionat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, citat într-un comunicat de presă al legislativului.

Preşedintele Parlamentului a precizat, de asemenea, că se află în legătură permanentă cu membrii delegaţiilor parlamentare, aflate în prezent la Bruxelles, care sunt în afara oricărui pericol, pentru a le asigura revenirea în ţară în siguranţă. La Bruxelles se află, în prezent, deputaţii Marian Lupu, Oxana Domenti, Dumitru Diacov şi Artur Reşetnicov, care participă la Reuniunea Adunării Parlamentare Euronest. La fel, se află şi deputata Valentina Buliga, care participă la Reuniunea comună a reprezentanţilor Adunării Parlamentare a Procesului de Cooperare în Europa de Sud-Est şi Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului European.

Guvernul Republicii Moldova de asemenea îşi exprimă compasiunea pentru victimele exploziilor de la Bruxelles şi condamnă actele de violenţă. „Cu o profundă indignare şi tristeţe am aflat despre atacurile teroriste comise, astăzi, la Bruxelles, soldate cu pierderi de vieţi omeneşti. Sunt acte inumane şi revoltătoare pe care le condamnăm cu fermitate”, se arată în mesajul adresat de prim-ministrul Pavel Filip.

Totodată, premierul a dorit să transmită un mesaj de încurajare şi tot suportul şi solidaritatea ţării pentru autorităţile belgiene, care se confruntă cu încercări dramatice, fără precedent. Prim-ministrul consideră că actele de violenţă împotriva oamenilor nevinovaţi nu pot fi justificate sub nicio formă. „Condamn cu tărie actele de violenţă. În faţa unor astfel de încercări noi toţi trebuie să fim solidari şi puternici”, a mai afirmat premierul.

În dimineaţa zilei de 22 martie câteva zeci de persoane au decedat, iar alte zeci au fost rănite, ca urmare a unor explozii puternice, care s-au produs la mai multe staţi ide metro şi la aeroportul din capitala Belgiei.

sursa: moldpres.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *