Externe

Parlamentul Suediei – vizat de un atac informatic

Parlamentul Suediei a anunţat miercuri, 3 mai, că a fost vizat de un atac informatic care a perturbat accesul la pagina de internet a instituţiei, transmite Agerpres.

Site-ul legislativului de la Stockholm era parţial indisponibil marţi şi reacţiona lent miercuri, a constatat agenţia citată.

”Analiza arată că este vorba de un atac atac de tip refuz-serviciu”, a declarat un purtător de cuvânt al parlamentului suedez, adăugând că ”în acest moment pagina de internet poate fi lentă şi este posibil să fie greu de urmărit materialele noastre difuzate pe internet”.

Activităţile pentru reluarea serviciilor paginii de internet afectate erau în curs, potrivit aceleiaşi oficialităţi, care a afirmat că nu este posibil să se precizeze cât va mai dura până la refacerea completă a funcţionalităţii.

Premierul suedez Ulf Kristersson şi alţi lideri din ţările nordice urmau să se întâlnească miercuri la Helsinki cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Suedia a solicitat aderarea la NATO după ce Rusia a invadat Ucraina anul trecut, iar autorităţile suedeze au avertizat în acest context că a crescut numărul atacurilor informatice împotriva intereselor ţării.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *