Ucraina

Parlamentul Ucrainei a aprobat desemnarea lui Rustem Umerov în funcția de ministru al apărării

Parlamentul ucrainean a aprobat miercuri, 6 septembrie, cu o majoritate solidă, desemnarea lui Rustem Umerov, în vârstă de 41 ani, în funcţia de ministru al apărării, în plină invazie rusă, au indicat doi deputaţi ucraineni, potrivit Agerpres.

Au total, 338 din cei 450 de deputaţi au aprobat candidatura lui Umerov, propusă de preşedintele Volodimir Zelenski, au indicat deputaţii Iaroslav Jelezniak şi Irina Gheraşcenko.

Reprezentant important al comunităţii tătare din Crimeea şi musulman practicant care are reputaţia de a fi un negociator abil şi discret, Rustem Umerov întreţine bune legături cu lumea musulmană.

”Acesta este cea mai înalt funcţie ocupată vreodată de un tătar din Crimeea”, peninsulă ucraineană anexată ilegal de Rusia în anul 2014, a apreciat un consilier al şefului administraţiei prezidenţiale ucrainene, Serghei Leşcenko.

Precedentul ministru al apărării, Oleksii Reznikov, în vârstă de 57 de ani, a fost nevoit să renunţe la post după mai multe scandaluri de corupţie din interiorul Ministerului Apărării de la Kiev. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *