ExterneUE / Nato

Parlamentul ungar a pus pe agendă votarea aderării Suediei la NATO, dar fără o dată concretă

Parlamentul Ungariei a inclus pe ordinea sa de zi pentru lunile iunie şi iulie, fără o dată precisă, aprobarea aderării Suediei la NATO, transmite agenţia EFE.

Votarea privind aderarea Suediei a fost înregistrată pe site-ul Parlamentului pentru sesiunile din iunie şi iulie, a relatat joi presa locală, adăugând că pe ordinea de zi nu este specificată ziua votului.

Sesiunea actuală durează până vineri, după care parlamentul se va reuni două săptămâni mai târziu, astfel că postul privat de televiziune ATV estimează că deputaţii s-ar putea pronunţa asupra proiectului de lege cu puţin timp înainte de summitul NATO de la Vilnius din 11 iulie.

Ungaria, alături de Turcia, este singurul membru NATO care nu a ratificat până în prezent aderarea Suediei la alianţă.

Guvernul ultranaţionalistului Viktor Orban a justificat întârzierea prin criticile suedeze legate de deriva valorilor democratice din ţara central-europeană, aminteşte EFE.

Comisia Europeană (CE) menţine îngheţate 22 de miliarde de euro din fondurile comunitare către Budapesta cât timp nu se demonstrează că guvernul maghiar asigură că programele de utilizare a acestora respectă Carta Europeană a Drepturilor Fundamentale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *