Social

Parlicov: Rusia ar putea renunța la finanțarea Transnistriei

Expertul în domeniul energetic, fostul director al Agenţiei Naţionale pentru Reglementarea în Energetică (ANRE), Victor Parlicov, consideră că în decurs de un an Rusia ar putea renunţa la finanţarea Transnistriei (din contul livrărilor de gaze practic gratuite), a declarat Victor Parlicov în cadrul unui post TV privat, transmite Infotag.

Parlicov consideră că Moldova este ”pe punctul de a soluţiona conflictul transnistrean”, iar dacă Rusia refuză să finanţeze regiunea, atunci Chişinăul se va confrunta cu ”nevoia de reintegrare, deoarece nu va exista altă soluţie, va începe un colaps pe malul stâng”.

Potrivit lui, atunci când răsună critici la adresa contractului de furnizare a energiei electrice de MGRESS, este necesar să ne gândim la ”care este alternativa?”.

De asemenea, expertul vede problema în faptul că, dacă refuzi să cumperi energie electrică de la MGRES, trebuie să te gândeşti nu doar la un nou furnizor şi la preţ, dar şi la conţinutul regiunii transnistrene.

O altă problemă, în opinia sa, este lipsa de viziune la Chişinău – la nivelul preşedintelui, guvernului, Biroului de reintegrare – în privinţa soluţionării conflictului transnistrean.

”Procesul de reintegrare este extrem de multifaţetat şi tehnic. Ultima dată în istorie acest lucru s-a întâmplat în 1989, în timpul unificării celor două Germanii. Iar un plan de acţiune nu există (la Chişinău – ”I.”)”, a declarat Parlicov, apreciind că reintegrarea celor două maluri este ireversibilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *