Politică

Partidele AIE se prăbușesc în sondaje, PCRM calcă totul în picioare

Comuniștii ar primi un număr aproape dublu de voturi decât PLDM, PD și PL la un loc dacă alegerile ar avea loc în aceatsă săptămână, spun cercetările sociologice, Astfel, PCRM ar avea 39% din sufragii, în vreme ce PLDM ar primi 12,6% din voturi, PD și PL s-ar „bucura” de opțiunile a 8,6%, respectiv 7,5% dintre alegători.

6.2% dintre respondenți au declarat că nu ar vota, iar 21.5% au declarat că nu știu cui i-ar acorda girul electoral în cabina de vot. Așa cum subliniază, directorul IMAS, Doru Petruți, redistribuirea opțiunii indecișilor ar favoriza Partidul Comuniștilor, care ar avea o majoritate confortabilă pentru a conduce țara într-un mandat de patru ani.

Față de sondajul IMAS realizat în toamna anului trecut, tendințele de creștere, respectiv scădere ale partidelor sunt evidente. Acum 7 luni comuniștii acumulau 24% din voturile alegătorilor, fiind urmat de Partidul Liberal Democrat cu 21%, Partidul Liberal – 8%, Partidul Democrat din Moldova – 8%.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-26 mai 2013, pe un eșantion reprezentativ de 1143 persoane, cu marja de eroare de +/-3%. 

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *