Actualitate

Partidele proeuropene ar putea avea candidați comuni la alegerile locale din municipiile Chișinău și Bălți. Scenariul este simplu

Potrivit unui apel, lansat luni, 5 martie, miza acestor scrutine este esențială nu doar pentru soarta capitalei și a orașului Bălți, dar și din perspectiva alegerilor parlamentare ce se vor desfășura la sfârșitul anului, transmite IPN.

În apel este menționat faptul că premisele pentru câștigarea alegerilor parlamentare se vor stabili la scrutinele locale din cele două municipii, iar desemnarea unor candidați comuni ar spori substanțial șansele forțelor proeuropene de a stăvili revanșa socialistă și de a prelua guvernarea, care în prezent, este exercitată într-un mod iresponsabil pentru parcursul european al Republicii Moldova.

„Îndemnăm liderii partidelor proeuropene să conștientizeze riscurile la care supun parcursul european al Republicii Moldova în cazul în care s-ar aventura să desemneze, în mod unilateral, propriii candidați. Ar însemna o mișcare pe contrasens, ar reduce dramatic șansele taberei proeuropene de a se impune în scrutinele municipale și ar șubrezi ultima speranță a cetățenilor de a schimba lucrurile în Republica Moldova”, se spune în apel.

Mișcarea Civică Europeană consideră că abordarea responsabilă a situației politice actuale de către liderii partidelor proeuropene și tratarea cu respect a cetățeanului ar genera o mobilizare exemplară a electoratului proeuropean împotriva forțelor antinaționale și oligarhice. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *