Actualitate

Partidul DA îi cere lui Timofti să nu desemneze candidatul PDM la funcția de premier

La Reședința de Stat în această dimineață erau dislocați sute de polițiști.

În condiţiile în care Partidul Democrat a creat o majoritate parlamentară pentru a putea înainta un candidat la funcţia de prim-ministru, acum totul depinde de preşedintele Nicolae Timofti, care este îndemnat să desemneze un candidat la funcţia de prim-ministru o persoană integră, capabilă să scoată ţara din impas. Acest apel a fost enunţat de membrii Platformei civice „Demnitate şi Adevăr”, dar şi ai proiectului politic Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr, care au organizat o acţiune la Preşedinţie anunţând că-l sprijină pe şeful statului să nu se lase intimidat de un grup de interese şi să înainteze la funcţia de prim-ministru o persoană pe care o vrea acest grup de interese.

Organizatorii acţiunii de protest au anunţat că mâine, 13 ianuarie, la ora 10.00, este chemată toată lumea în Piaţa Marii Adunări Naţionale ca să sprijine demersul adresat preşedintelui pro-european ca acesta să înainteze un candidat integru la funcţia de prim-ministru.

Inga Grigoriu, fondatoare a Platformei civice „Demnitate şi Adevăr”, a spus că poporul Republicii Moldova a intrat într-un nou an, dar deja trezit şi care deja înţelege că actuala clasă politică vrea să se menţină la putere deoarece are afaceri create pe spatele oamenilor şi nu va ceda puterea atât de uşor. „Trebuie să ne unim forţele şi să transmitem adevărul în toate localităţile, mai ales în sate, unde televiziunile le spală creierii oamenilor. Acum totul depinde de preşedintele ţării, mai are două luni de mandat şi poate face ceva, poate intra în istorie, să opună rezistenţă. Această majoritate creată nu are votul cetăţenilor, de aceea nici preşedintele nu trebuie să o asculte”, a spus Inga Grigoriu.

Andrei Năstase, preşedintele proiectului politic Partidul Platforma Demnitate şi Adevăr a spus că o „grupare criminală a încropit o majoritate parlamentară lipsită de credibilitate, care vrea să pună mâna pe statul uzurpat”. Acesta a făcut apel către preşedinte spunând că el are obligaţia morală „să nu cedeze presiunilor acestei grupări şi să desemneze la funcţia de prim-ministru o persoană integră, profesionistă, capabilă să scoată ţara din impas. Andrei Năstase a menţionat că dacă legislativul va avea o nouă ripostă şi nu va vota învestirea Guvernului, atunci Platforma susţine dizolvarea imediată a componenţei actualului Parlament şi declanşarea alegerilor anticipate.

După protestul din faţa Preşedinţiei, mulţimea a pornit într-un marş către sediile Partidului Liberal şi Partidului Comuniştilor ca să le ceară să nu voteze pentru un Guvern înaintat de Partidul Democrat. Protestatarii au scandat „Ruşine”, „Jos hunta”, „Vrem democraţie, dar nu cu Plahotniuc”.

sursa: radiochisinau.md/ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *