Politică

Partidul Democrat are 600 de membri noi

Toți sunt originari din 28 de localități ale raionului Călărași și și-au primit astăzi carnetele în cadrul Forumului organizației raionale de partid din Călărași. Tot astăzi prim-vicepreședintele PD ,Vlad Plahotniuc a anunțat despre reformarea și modernizarea PD.

Președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, a menționat că democrații au depus un efort mare în ultimii doi ani pentru a păstra liniștea în R. Moldova și a crea o atmosferă constructivă în politica moldovenească. “Noi suntem puntea de legătură în interiorul Alianței pentru Integrare Europeană și am încercat să folosim experiența acumulată pe parcursul anilor pentru a păstra echilibrul. Liderul PD, Marian Lupu, a deschis calea spre negocieri și am ales în funcția de președinte un om cu o experiență deosebită, care va împăca societatea noastră divizată”, a remarcat Dumitru Diacov.

Prim-vicepreședintele Parlamentului, Vlad Plahotniuc a afirmat că raionul Călărași este un exemplu de succes. „Este foarte importantă nu doar cantitatea dar și calitatea celor cărora le-am înmânat astăzi carnetul de membru de partid. Raionul Călărași și foarte multe primării ale acestuia sunt conduse de membri ai PD”, a afirmat V. Plahotniuc. „Intenționăm să realizăm o reformă în Partidul Democrat, orientată spre modernizarea formațiunii. Această reformă va putea fi realizată cu ajutorul tinerilor și a noilor membri. În Călărași avem o creștere semnificativă de membri. Din 28 de primării, 11 sunt conduse de PD. În același timp, competiția cu formațiunile noi care au apărut în spectrul politic al R. Moldova impune o modernizare a partidului. Într-o perioadă de trei ani ne propunem să devenim cel mai mare și mai influent partid din R. Moldova. Am încredere în tinerii democrați care au un suflu nou, o mentalitate nouă, curaj și credibilitate”, a conchis prim-vicepreședintele legislativului.

Președintele raionului Călărași, Ilie Rău, care și-a primit carnetul de membru al PD tot astăzi, a menționat că cei prezenți în sală nu sunt indiferenți de soarta țării, dat fiind faptul că într-o zi frumoasă sunt prezenți la Forumul organizației raionale. „Nimeni nu se poate mândri cu un spital în stil european ca al nostru și o stație de epurare precum este cea din Călărași. Avem implementate mai multe proiecte în raionul nostru. Mă mândresc că am devenit astăzi membru cu drepturi depline al PD”, a spus Ilie Rău.

Președintele organizației de femei democrate, Lilia Vasiloaie, și-a exprimat dorința ca în instituțiile centrale de stat să fie prezente mai multe reprezentante ale sexului frumos. „Din cei 1381 de membri ai PD din raionul Călărași, circa 674 sunt femei. Femeile care participă la acest forum vor o schimbare în R. Moldova”, a spus Lilia Vasiloaie. Președintele organizației de tineret, Dumitru Bob, a enumerat problemele cu care se confruntă tinerii și a menționat că tineretul democrat are capacitatea și pregătirea politică pentru a promova interesele tinerilor în instituțiile statale.

Printre invitați s-au numărat primarul orașului Călărași, Nicolae Melnic, deputații PD, Oleg Sârbu și Gheorghe Brașovschii, președinții raioanelor Căușeni și Ștefan Vodă, Ilie Gluh și, respectiv, Vasile Buzu, președintele raionului Rezina, Eleonora Graur, vicepreședintele raionului Ungheni, Iulia Pancu, primarul orașului Nisporeni, Ion Gangan și alții. La finalul Forumului democrații s-au delectat cu piesele artistului Ion Suruceanu.  

D.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *