Actualitate

Partidul Liberal Reformator s-a constituit, iar SIGLA formațiunii o reprezintă un VULTURE

Până acum ar fi fost strânse 15.000 de semnături, cu mult peste cele necesare, conform legislaţiei. Reformatorii liberali au prezentat, în cadrul unei conferinţe de presă, sigla partidului şi au venit cu un mesaj pentru opinia publică în ceea ce priveşte priorităţile partidului nou constituit. Deşi încă nu a fost stabilită o dată exactă pentru organizarea Congresul de constituire a partidului, reformatorii liberali au precizat că reuniunea va avea loc la sfârşitul lunii octombrie – începutul lui noiembrie.

“Venim cu un mesaj coerent, cu o imagine deja construită. De azi înainte, activităţile noatre vor fi transparente, pentru ca cetăţenii să cunosască toate mesajle naostre. Vrem să venim ca o forţă de înnoire, de modernizare a clasei politice, cu promovarea mesajului pro-european. Avem deja constituite organizaţii în majoritatea raioanelor republicii”, a declarat deputaul Ion Hadârcă.

Hadârcă a ţinut să pecizeze că reformatorii liberali vor activa, în continuare, în cadrul Coaliţiei Pro-Europene şi vor sprijini iniţiativele comune.

“Noi am demonstrat autonomia noastră şi capacitatea de a rezolva operativ problemele care apar, dar asta nu înseamnă că venim în răspăr cu unitatea în coaliţie, dimpotrivă vrem să consolidăm, să păstrăm coaliţia, pentră că este vital necesară pentru cursul de mai deparate al Republicii Moldova”, a mai spus Hadârcă.

Grupul reformatorilor a prezentat şi sigla Partidului Liberal Reformator, care reprezintă un vulture de culoare albastră.

“S-a lucrat mult la simbolistică. Culorile sunt ale liberalismului internaţional albastru şi galben pe fundal alb. Desenul este un vultur care este elaborat în stil minimalist, un stil în esenţă, reformator, un stil progresist. Vulturul este într-o dinamică, formele ascuţite vorbesc despre caracter, consecvenţă, hotărâre, orizont larg şi clarviziune a lucrurilor”, a explicat Valeriu Saharneanu.

Liberalii reformatori au mai anunţat că intenţionează să organizeze, în ajunul Summitului de la Vilnius o adunare populară, cu participarea tuturor forţelor democratice, pro-europene din Republica Moldova. Adunarea ar urma să aibă loc pe 24 noiembrie, în Piaţa Marii Adunări Naţionale.

Astăzi, 14 septembrie, a avut loc şedinţa comitetului organizatoric pentru convocarea Congresului de constituire a Partidului Liberal Reformator. Reformatorii au anunţat că în timpul apropiat urmează să organizeze adunări cu reprezentanţii din teritoriu şi să colecteze semnături, iar ulterior întregul pachet de documente va fi depus la Ministerul Justiţiei, pentru înregistrarea partidului.

Preşedintele noului partid va fi desemnat în cadrul primului Congres. Deputatul Oleg Bodrug, unul din liderii grupului de iniţiativă, a precizat, răspunzând la întrebarea unui jurnalist, că nu are nicio relevanţă faptul că sediul noului partid este acelaşi cu sediul fostului partid condus de Serafim Urechean, Alianţa Moldova Noastră. Bodrug a specificat că imobilul a fost pus la dispoziţie de unul dintre simpatizanţii partidului.

Sursa: DESCHIDE.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *