JustițiePolitică

Partidul „Șor” cere recuzarea judecătorului Nicolae Roșca. CC decide soarta Partidului Politic „Șor”

Curtea Constituțională (CC) examinează miercuri, 10 mai, sesizarea Guvernului Republicii Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

După ce Curtea Constituțională a respins solicitarea de a exclude din proces apărătorii Guvernului, avocații Partidului „Șor” au solicitat recuzarea judecătorului Nicolae Roșca, deoarece acesta se numără printre fondatorii Partidului Acțiune și Solidaritate, scrie Ziarul Național.

De asemenea, avocații lui Șor spun că președintele CCM, Nicolae Roșca, ar fi în conflict de interese, deoarece a fost membru activ al PAS și a candidat pe lista electorală a formațiunii care a formulat această sesizare.

Reprezentanții Partidului „Șor” mai spun că Nicolae Roșca nu va putea fi imparțial, în condițiile în care fiica sa, Olga Roşca, a fost numită pe 30 martie 2023 în funcţia de consilieră a președintei R. Moldova, Maia Sandu, pentru afaceri externe și comunicare strategică, potrivit sursei citate.


Apărării Partidului „Șor” au solicitat excluderea din proces a avocaților Eduard Digore și Ina Bostan, deoarece nu ar exista o hotărâre de Guvern privind împuternicirea lor de a reprezenta Guvernul. De partea cealaltă, avocatul Digore, care apără statul R. Moldova în această cauză, a menționat că nu e nevoie de o hotărâre de Guvern, ci de o simplă procură.

În urma deliberărilor, judecătorii CCM au respins demersul avocaților Partidului „Șor”.

Menționăm că Curtea Constituțională (CC) se întrunește astăzi, 10 mai, în ședință, pentru a examina sesizarea Guvernului Republicii Moldova privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *