Politică

PAS are Parlamentul, Guvernul și Președinția. Alaiba: Instituțiile regulatorii sunt pline de oamenii lui Plahotniuc, care a pierdut puterea 3 ani în urmă

La 3 ani de la căderea regimului condus de Vlad Plahotniuc, oamenii PAS care controlează cele mai importante instituții din stat – Parlamentul, Guvernul și Președinția acuză instituțiile regulatorii că ar fi încă pline de oamenii fostului lider PDM.

Controversatul deputat PAS, Dumitru Alaiba crede că procesul de curățare a instituțiilor regulatorii este extrem de complicat, întrucât aceste entități sunt independente, iar PAS nu-și dorește să încalce legea, admițând astfel că nu au niciun temei legal să dea oameni afară.

„Noi guvernăm legal, nu banditește” – Cine se scuză, se acuză?

„Instituțiile regulatorii sunt pline de oamenii lui Plahotniuc. Pentru că instituțiile regulatorii sunt mai complicat de curățat. Noi guvernăm legal, nu banditește. Procesul de curățare avansează, dar el nu se face peste noapte. La BNM oamenii sunt de pe vremea lui Plahotniuc și uneori am întrebări față de deciziile lor. Dar va exista un raport prin care vom da o apreciere activității instituției. Curtea de Conturi este o instituție independentă. Oligarhii au avut grijă să-și parcheze conservele în asemenea instituții, de unde e foarte greu să le dai afară. Noi am promis că-i vom da jos pe hoți, dar în același timp am promis că vom acționa legal”, a spus deputatul PAS, Dumitru Alaiba, în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8.

Oamenii lui Plahotniuc au înțeles că pot fraieri noua clasă politică

„În 2019 toți oamenii lui Plahotniuc s-au speriat, inclusiv cei din justiție. După 3 ani, acești oameni au văzut că toți sunt bine-merci, la închisoare nu stă nimeni, iar dosare penale au foarte puțini. Aceste dosare trenează și sunt sabotate în mod evident de procurori. Oamenii lui Plahotniuc dorm liniștit noaptea pentru că știu că cel mai rău lucru care li se poate întâmpla este o demisie. Ei au înțeles că pot fraieri noua clasă politică”, a spus Valeriu Pașa.

Fostul lider democrat, Vlad Plahotniuc, a apărut public ultima oară 3 ani în urmă, pe 9 iunie 2019, în timpul unui miting organizat în centrul Chișinăului.

Câteva zile mai târziu, printr-un comunicat de presă PDM a anunțat că Vlad Plahotniuc a părăsit Republica Moldova, plecând la familia sa. Ulterior, fostul președinte PDM a fost învinuit de crearea și conducerea unei organizații criminale, escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *