Actualitate

PAS cere anularea rezultatelor alegerilor într-o comună din Orhei: „Au avut loc încălcări grave ale legislației electorale”

„Încălcarea de bază se referă la faptul că, deși plafonul maxim de cheltuieli stabilit pentru alegerile din comuna Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost de 93 504 lei, Partidul Șor a cheltuit, conform estimărilor Promo-Lex, cel puțin 294 505 lei, adică cu peste 200 de mii de lei mai mult decât suma maximă prevăzută potrivit legii.

Și asta fără a lua în calcul coruperea alegătorilor din ziua votării, transportarea organizată a acestora, filmarea ilegală a scrutinului, dronele care au survolat cerul Jorei de Mijloc în ziua alegerilor, precum și alte încălcări grave. 

Nu putem sta deoparte și urmări cum Plahotniuc îi permite pușcăriabilului Șor să fraudeze alegerile, cu banii furați de la cetățeni, în detrimentul voinței locuitorilor comunei Jora de Mijloc, inclusiv al membrilor și simpatizanților Partidului Democrat. ”, scrie lidera PAS, Maia Sandu într-o postare pe facebook.

Căștigătarea alegerilor din patru localități din comuna Jora de Mijloc este vicepreședintele Partidului Șor, Marina Tauber.

Sursa: unimedia.info

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *