Actualitate

PAS ISTORIC. Consiliul European a votat pentru începerea negocierilor de aderare a R. Moldova la UE

Consiliul European a votat astăzi pentru începerea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Decizia vine după ce pe 8 noiembrie curent, Comisia Europeană a recomandat țărilor membre ale Uniunii Europene să inițieze negocierile pentru aderarea Republicii Moldova la UE.

În iunie anul trecut, Republica Moldova a primit statutul de țară candidat pentru aderarea la Uniunea Europeană. Autorităților de la Chișinău le-au fost înaintate nouă condiționalități pentru a trece la următoarea etapă de aderare – cea a negocierilor. În toamna anului curent, a fost evaluat nivelul de realizare a recomandărilor Comisiei Europene, succedat de decizia privind începerea negocierilor pentru aderarea la UE.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Mai e mult pana departe…A fost o decizie emotionala…Intrarea efectiva dupa minim 10-15 ani sau mai mult., iar decalajul fata de Romania va fi urias…Cipru a stat 32 de ani 1972-2004 cu o regiune secesionista. Muntenegru, serbia, albania asteapta din 2008. Ucraina e cu juma de teritoriu sub rusi, iar moldova are 2 parti secesioniste, gagauzia si transnistria plus armata 14 rusa..

    1. Corect ! Nu va bucurati ca prostii pt nimic. Inceperea asta a negocierilor poate fi strategia pt a va tine “agatati”. Totul depinde de cum evolueaza frontul din Ucraina: ori incoace, ori incolo. Inceperea negocierilor e pt. “prostime”, un ciolanas de ros si presa sa aiba ce rasni iar PAS cu ce sa defileze in fatza moldovenilor.

      1. Si de unde te-a adus pe lume atat de smechera sa fii, mamaie? Pe toate le stii, la toate te pricepi, inclusiv la covid, vaccinuri, Kovesi… Ori esti si tu din partida lingurarilor, care-s profesori fara studii?

        1. Gigi trol rus , Indiferent din ce neam provine Maia Sandu ,se află mult deasupra neamului tău de jigodii tădătoare ! Zdrențele din tagma ta de trădător nu meritați nici să-i pupați pantofii lui Maia Sandu !

          1. Ma, nene, ori esti tampit, ori platit. Ce are presedinta tarii cu tampeniile tale.
            Gigi s-a adresat la persoana cu nick-ul mama, care comenteaza zilnic si se revolta, daca cineva ii atinge pe cei din breasla aurarilor (ori lingurarilor, ori caldararilor), inclusiv zuzuca din senat.
            Daca nu ai inteles nimic nici acum, mergi la doctor.

            1. Hmmm ! Vad ca v-ati unit toti. Nu m-am revoltat impotriva tiganilor aurari, nici lingurari, cum pretinzi d-ta la mishto ! Nici nu i-am tinut partea d-nei Sosoaca, cum la fel pretinzi, inventand. Desi sa stii ca si Sosoaca are parti bune, pe langa cele rele (nu e doar negru si atat, sunt nuante): scandalul vaccinului Covid, care numai vaccin nu a fost si multi au murit, iar altii sufera dupa efectele secundare, pe de alta parte scandalul vizitei d-nei Sosoaca la ambasada rusa, apoi scandalurile din Parlament. Vedeti voi…. nu stiu cat sunteti de informati, presupun ca de la televiziuni, insa putini stiu ca televiziunile fiacare slujesc un partid si de aceea ii denigreaza pe noii veniti in politica. Romania TV serveste PSD-ul, Realitatea AUR-ul, Antena 3 tot PSD-ul, B1 PNL-ul. Iar voi invormatiile le luati de la aceste televiziuni care dezinformeaza in folosul partidului pe care-l deserveste. Ca l-am aparat pe Simion am considerat ca este corect, intrucat nici nu avea partid cand facea demonstratii in Chisinau pt eliberarea prizonierilor din Tiraspol. Ori nu va mai amintiti ? Am considerat ca pt ce a facut pt tara nu merita sa il faca caldarar sau aurist orice coate-goale care a stat in casa si n-a facut nimic pt tara, cel putin nimic care sa riste puscaria. Poate va amintiti ca Simion a facut si ceva puscarie in Rep. Moldova pentru organizarea demonstratiei pentru Unire. Si acum vine un nimeni sa il improaste cu noroi ? Sau poate unul dintr-un partid potrivnic, ori manipulat de televiziunile de partid ? Nu e just. Iar aici mizeriile aste se intampla pe site pt ca administratorul Timpul nu face nimic pt a sterge mesajele jignitoare.

              1. Bula (mamaie e prea mult) ori esti dus cu pluta, ori faci parte din mizeria aia de asa-zis partid unionist. Nu are respectivul nimic comun cu procesul unirii, la fel ca rosca.
                Nu zic mai multe ca nu am cui.

    1. Corect. Sunt perfect de acord cu cele afirmate de tine. Dar fiecare face cum crede că e mai bine pentru el. Și maldaveniștii din pas și maMaia Sandu cred că „se pot descurca” singuri. Uită că stau cu mâna întinsă ca la capul podului și refuză să recunoască că România e sponsorul principal, fără de care pobedistanul maldavenist ar da faliment instant. Nu știu cum se va termina povestea asta, dar dacă continuă așa eu prevăd ceva negocieri de schimbare a denumirii pobedistanului maldaivănist și de stabilire a regulilor de comportament și de bună vecinătate cu România. A se vedea cazul Macedonia de Nord versus Grecia. Cu denumirea actuală, cu mentalitatea și cu lipsa de demnitate și de caracter a societății RM pobedistanul de rit sovietic nu are ce căuta în UE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *