Culinar.md

Pască cu aluat lichid fără frământare: o rețetă simplă

Pasca cu aluat lichid este gătită cu drojdie, așa că nu este nevoie să fie frământată manual. Întotdeauna iese gustoasă, pufoasă și delicioasă.

Ingrediente
făină – 600 g
zahăr – 200 g
ouă – 6 bucăți (gălbenușuri)
lapte – 300 g
unt – 180 g
drojdie proaspătă – 25 g
sultane – 150 g
vanilie
sare – un vârf de cuțit

Mod de preparare
Se toarnă apă clocotită peste sultanii spălați timp de aproximativ zece minute. Se scurg pe un prosop de hârtie, se adaugă puțină făină și se amestecă.

Dizolvați o lingură de zahăr în laptele cald și adăugați drojdia. Se amestecă și se lasă să crească timp de 15 minute pentru a permite drojdiei să se activeze. Un capac spumos ar trebui să apară deasupra.

Adăugați zahărul, vanilia și sarea la gălbenușurile de ou și bateți-le cu un mixer până devin crocante. Adăugați untul la temperatura camerei și bateți încă 3 minute. Se toarnă laptele și drojdia și se amestecă.

Adăugați treptat făina cernută în amestec și bateți cu un blender. Când aluatul este greu de întors cu un tel de sârmă, scoateți blenderul și frământați cu o spatulă.

Puneți aluatul într-un castron, acoperiți-l cu folie alimentară și lăsați-l să crească într-un loc cald; ar trebui să își dubleze volumul. Când aluatul a crescut în volum, adăugați sultaninele și încorporați-le în aluat.

Ungeți-vă mâinile cu ulei vegetal și împărțiți aluatul în forme la 1/3. Se acoperă și se lasă să crească până când ocupă aproape tot volumul formelor.

Puneți în cuptorul preîncălzit și coaceți la 180 de grade timp de 40-50 de minute. Se verifică când sunt gata cu o țepușă de lemn. Când prăjiturile de Paște s-au răcit, se dau cu glazură.

Sfat: Toate ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *