Sănătate

Paşi siguri pentru o viaţă sănătoasă

Cu toate că ne este adeseori greu să respectăm întocmai ceea ce ne propunem, iată câţiva paşi simpli de la care nu ar trebui să facem rabat în nicio zi:

Pasul 1: Micul dejun este un obicei ce trebuie cultivat

Studiile arată că cei care iau micul dejun în fiecare zi consumă mai puţine calorii la prânz şi la cină şi este puţin probabil să dea iama în snacks-uri pe parcursul zilei. Un mic dejun bogat în fibre şi carbohidraţi, dar sărac în grăsimi, accelerează procesele metabolice. La micul dejun puteţi consuma fie fructe sau cereale cu iaurt, fie un baton ce conţine vitamine şi care vă va da energie pe tot parcursul zilei.

Pasul 2: „Măsuraţi” cu atenţie ceea ce mâncaţi

Nu este necesar să mâncaţi de fiecare dată tot ceea ce este în farfurie. Cele mai multe porţii, în special cele servite la restaurant, sunt mult mai mari decât ar fi normal. Încearcă să împarţi cina cu o prietenă, iar la desert comandă o salată de fructe, dar fără frişcă.

Pasul 3: Puţin câte puţin

Alege numai alimente sărace în grăsimi. Chiar dacă nu întotdeauna îţi face plăcere, este mai sănătos să recurgi la fructe în stare naturală, decât sub formă de suc. Nu doar că fructele în stare naturală au mai puţine calorii, dar obţii şi mai multe fibre şi antioxidanţi.
Dacă te înfigi într-o zi într-un sandviş, elimină maioneza sau sosul, înlocuindu-le cu puţin muştar. Scapi astfel de nişte calorii în plus şi nu vei mai simţi nevoia să consumi băuturi acidulate care „umflă”.

Pasul 4: Fii organizată

Pentru a avea o nutriţie echilibrată şi sănătoasă trebuie să respecţi câteva reguli. În primul rând, nu mânca aceleaşi tipuri de alimente în fiecare zi. În al doilea rând, consumă multe fructe şi legume şi, nu în ultimul rând, încearcă pe cât posibil să elimini grăsimile.

Pasul 5: Mişcarea înseamnă sănătate

Chiar dacă te simţi epuizată la sfârşitul zilei, o oră la sală sau câteva exerciţii efectuate acasă sunt mai mult decât eficiente. În plus la asta, te scapă de stresul zilnic şi îţi redau buna dispoziţie şi pofta de viaţă. Combinate cu o dietă adecvată, exerciţiile pot face adevărate minuni.  

Sursa: Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *