Culinar.md
Paste cu sos de roşii şi parmezan
Ingrediente
– 350 g paste (de orice fel)
– 5 roşii potrivite
– usturoi
– ulei de măsline
– busuioc
– piper
– 1 ceapă
– 1/2 jumătate dintr-un ardei roşu gras
– 100 g parmezan ras
Mod de preparare
Se pun pastele la fiert şi se lasă cât este specificat pe cutie/pungă. Între timp, toacă mărunt toate legumele şi pune-le la călit în ulei de măsline pentru câteva minute, adăugând treptat o cană de apă. Condimentează cu mirodeniile preferate, însă cel mai bine se potriveşte busuiocul.
Când pastele s-au fiert, adăugăm sosul şi îl încorporăm perfect, iar pe deasupra radem parmezanul.
Este un fel de mâncare săţios, care se poate consuma atât cald, cât şi rece. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!