Paste cu sos de vinete
Ingrediente:
– 500 gr paste
– 2 vinete medii
– o ceapa mare
– o rosie mare
– o legatura de patrunjel
– 3 catei de usturoi
– 50 ml ulei
– 150 ml smintina
– 100 gr cascaval ras sau parmezan
– un ou, sare, piper
Mod de preparare:
Pastele se pun la fiert, apoi se strecoara si se clatesc cu apa rece. Separat, se curata vinetele se taie felii subtiri si se lasa cu sare 30 min. Vinetele se scurg si se taie cubulete, apoi impreuna cu ceapa se calesc bine. Se adauga usturoiul taiat marunt, rosia curatata de pielita si taiata cubulete, sarea si piperul. Intr-o forma pentru sufleu se aseaza alternativ un strat de paste cu unul din sosul de vinete. Deasupra, se adauga cascavalul ras sau parmezanul si smintina cu patrunjelul taiat marunt si amestecat cu ou. Se lasa la cuptor 30 min. Se serveste calda in compania unui vin roze…
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!