Paste „Gnocchi” cu sos de pui
Sunt folosite pe scară largă în bucătăria italiană, dar şi în multe ţări din Europa şi America. Gnocchi seamănă oarecum cu pastele; nu sunt preparaţi numai din făină de grâu dur şi apă, ci şi cu alte ingrediente, căci, ca şi în cazul specialităţilor de paste, aluatul din făină şi apă se poate combina cu spanac, şofran, trufe, brânză, cartofi etc.
Ingrediente
– 400 g gnocchi
– o ceapă verde
– un morcov
– o rădăcină de pătrunjel
– o felie ţelină
– un piept de pui dezosat
– trei linguri pastă de roşii
– două roşii cherry
– piper alb, sare
– 50 ml ulei de măsline
– o linguriţă pătrunjel uscat
– trei căţei de usturoi
– parmezan
Mod de preparare
Se taie ceapa mărunt şi se pune la prăjit în uleiul de măsline. Între timp se curăţă morcovul, pătrunjelul şi ţelina şi se dau pe răzătoarea mare. Când ceapa a devenit sticloasă, adăugaţi legumele rase şi amestecaţi bine. Carnea de pui o spălaţi şi o tăiaţi cubuleţe mărunte pe care le veţi adăuga în oală când legumele s-au înmuiat. Amestecaţi totul şi lăsaţi aşa până când carnea de pui va deveni albă. Pasta de roşii o amestecaţi cu o cană de apă, piper, sare, pătrunjelul uscat şi usturoiul pisat, când este bine omogenizată o veţi turna peste carnea de pui care între timp a devenit albă la culoare. Amestecaţi şi lăsaţi aşa la foc mic să fiarbă. Daţi roşiile pe răzătoarea mare şi le adăugaţi peste sosul cu pui. Veţi lăsa să fiarbă până când veţi avea un sos consistent. Pastele le fierbeţi conform instrucţiunilor de pe cutie… Adăugaţi sosul de pui, amestecaţi bine, presăraţi permezan şi gata, poftă bună!
www.culinar.md
Sursa: Timpul Suplimentul Femeia
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!